Gäller ju att passa på när solen visar sig från sin bästa sida. Men innan jag drog iväg på alla dessa äventyr så var det givetvis frukost, och idag åt jag en smoothiebowl
Blir klassiskt med en söndagsstek & efter det en fruktsallad. Eftersom vi gör två stekar var jag tvungen att låna in en extra stekgryta… men jag fick låna en gigantisk gryta istället som räckte till båda stekarna
Smaklig spis. Red med maizena till lagom konsistens smaka av med salt och peppar. Smördegsinbakad rådjursfärs med kantareller, stekt brysselkål och rödvinssky500 g rådjursfärs1 ägg200 g kantareller smörsteka med löksalt peppar½ dl grädde4 smördegsplattor ca 10 x 20cm1 uppvispat ägg400 g brysselkål (förvälld)1 liten gul lök hackad1 pkt bacon, strimlatsmör till stekningsaltpeppar1 liten gul lök, hackad1 liten morot, hackad1 lagerblad1 kvist timjan2 dl rödvin½ dl viltfond2½ dl vattenmaizena saltpeppar1. 1 kvist timjan
Därefter blir det kokt ål med potatis och senapssås, å en lille en. Sedan tar man sig glatt ann den ljuvligt knaperstekta ålen och ett potatismos from heaven med smör och sirapshåla
Bryt massan med kniv eller en ballongvisp så att den delar sig i ca 1 cm stora bitar. 10 l mjölk 1 dl filmjölk 1 dl yoghurt 3 ml löpe (jag tog ½ msk till en halv sats ost, förklarar varför längre ner i inlägget) havssalt Gör så här Värm mjölken till 36 grader i en stor gryta
Og dette er faktisk første gang jeg har laget noe som ikke ble særlig vellykket. (Hornsalt fungerer når man skal lage en tørr kjeks, men visstnok ikke når det er en del fuktighet i deigen
Sedan kunde man ta stuffing (bollen nere till vänster på bilden), korv, blomkål och ost, vitkål med bacon, rostad potatis och andra rotfrukter, bru sås och såser som pepparrot (perfekt för nötkött) och mint (för lamm)
Dom vill ni ju inte missa. ♡. En härligt fräsch Raspberry mint smoothie toppad med egensötad vaniljkvarg, fräska jordgubbar, pumpakärnor, kokosflingor och några blad färsk mynta
Spisen rengjord check. Frysen innehåller precis lika mycket snö och is som Min lilla balkong gör. Möten med olika människor tycker dom fortfarande är lika roligt och dom reser runt med sin show
Man kan också göra mycket olika smaksättningar på plättarna och även ha många olika tillbehör till, några jag snappat upp är att tillsätta kanel eller rivna äpplen i smeten och så kan man äta kesoplättarna som dom är eller så är det väldigt gott med turkiskyoghurt med lite bär till
Denna sallad har allt jag gillar, en blandning av krämigt, krispigt och salt. )Bacon & avokadosallad 1 port1 näve rucolla1 näve babyspenat1/2 grön paprika1 stor avokado1/2 pkt bacon20 g fetaost2 msk nötter/frön, jag tog solrosfrön och pumpafrönStek baconet tills det blivit krispigt
Viktväktarna is tha shit. e vecka som Guldmedlem annars får man inte ha kvar sitt gratis medlemsskap. I jul gick jag upp ca 3kg och har gått ner 2kg nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.