Stuvade morötter
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 gram morötter, vintermorötter eller knippmorötter
  • 13 msk smör
  • 14 msk vetemjöl
  • 14 dl mjölk, standard
  • 13 msk grädde
  • 12 krm salt
  • 10,5 krm vit- eller svartpepparStuvning: fräs smöret i en såskastrull. Pudra över mjölet och rör ut det med en visp. Tillsätt lite mjölk i taget under vispning så att klumpar försvinner. Låt såsen koka på låg värme i 5 minuter medan du förbereder morötterna. Rör då och då så att den inte bränns. Smaka av såsen med lite grädde, salt och peppar. Koka upp 4 dl vatten i en kastrull med 0,5 tsk salt. Skala morötterna och skär dem i sneda 0,5 - 1 cm breda slantar. Koka morotsslantarna mjuka. Späda knippmorötter tar ca 4 minuter. Vanliga tjockare morötter typ vintermorötter tar 10-15 minuter. Det beror också lite på hur tjockt du slantat dem samt hur väl kokta du vill ha morotsslantarna - det är en smaksak. Smaka på en och koka dem som du tycker är lagom. Häll av morötterna och vänd ner dem i stuvningen. Smaka av med salt och peppar. Stuvade morötter är klart att servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.