Blanda försiktigt i makaronerna. Smaksätt ev med lite salt, peppar och riven muskotnöt. Koka makaronerna i lättsaltat vatten i 7 minuter. Vispa i redningen och koka på svag värme 3-5 minuter. 6 dl Kungsörnen Gammaldags Ideal®makaroner , (280 g)
4 1 l mjölk (3 %) 5 dl makaroner 1/2 tsk salt 1 krm peppar ev muskotnöt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Bön-och Linspasta olika sort 5. - Rabatt Kungsörnen 450-500 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt mjölk och grädde. Slå av vattnet i ett durkslag och häll tillbaka makaronerna i kastrullen
Inlägget Stuvademakaroner dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Ha koll på grytan, den kan lätt brännas vid i botten, använd gärna en tjockbottnad kastrull och rör om med jämna mellanrum
Tillsätt salt och peppar enligt tycke. Vänd sen ner makaronerna och rör om. 6 dl Makaroner (gärna fullkorn). 1Salt och pepparSätt ugnen på 190 grader. 1Skiva falukorven och lägg på en inoljad plåt. 1Koka makaronerna enligt anvisning. 1Häll av makaronerna i ett durkslag. 1Ställ tillbaka kastrullen på spisen och häll i mjöl och mjölk
Jag brukar göra â€lång-varianten†alltså smälta smör i en kastrull, slå på mjölk och makaroner. Koka upp och sedan låta sjuda på svag värme under omrörning och fylla på med mer mjölk under tiden
Tillsätt smöret och rör om tills det smält. Häll i makaronerna och låt de koka upp. Låt det skjuda i 20 min eller tills att makaronerna är klara. 5 dl Kungsörnens gammaldags idealmakaroner
Har alltid tidigare stuvat dem på komjölk men då jag gärna undviker att använda komjölk ”i onödan” för djurens och miljöns skull och dessutom nu insett att jag inte mår bra av sådan så testade jag nyligen att koka i havremjölk istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.