10,5 krm
vit- eller svartpepparKoka upp 4 dl vatten i en kastrull med 0,5 tsk salt. Skär kålen i klyftor och skär bort rotfästet. Strimla kålen. Koka kålen mjuk i ca 10 minuter. Skala och slanta morötter samt skär blomkålen i buketter. Tillsätt att koka med kålen i 5 minuter. Stuvning: fräs smöret i en såskastrull. Pudra över mjölet och rör ut det med en visp. Tillsätt lite mjölk i taget under vispning så att klumpar försvinner. Låt såsen koka på låg värme i 5 minuter. Rör då och då så att den inte bränns. Smaka av såsen med lite grädde, salt och peppar. Skölj och grovhacka färsk spenat och tillsätt dem och koka upp med grönsakerna. Fryst spenat kan du tillsätt direkt samt koka upp. Häll av grönsakerna och vänd ner i stuvningen. Stuvade grönsaker är klart att servera.
Strö persilja över de stuvadegrönsakerna. Koka grönsakerna i lättsaltat vatten och låt dem rinna av. Rör ner grönsakerna i stuvningen och krydda med salt och peppar
Skala och ansa grönsakerna och dela dem i mindre bitar. Koka sedan grönsakerna mjuka i gräddmjölken. Servera med de gräddkokta grönsakerna toppa med den rivna pepparroten
Gräddstuvade grönsaksprimörer till en saftig bit kött är bland det bästa som finns i matväg. Skala alla grönsakerna och dela i likartade bitar stroleksmässsigt
stuvad vitkål är sååå gott. Verkligen ett gott alt till pasta, potatis eller ris. Fräs strimlad vitkål och tärnad lök i en kastrull, slå på kycklingfond och lite grädde
I fredags så grillades det igen, denna gången blev det grönsaker i foliepaket direkt på grillen tillsammans med grillad rostbiff, majskolv och fetaostkrämen som jag bloggat om tidigare
Förra veckan bestod en utav våra vardagsmiddagar av schnitzel. Jag var sugen på att äta vitkål till. Stekt vitkål är ju grymt gott det och något jag gärna gör som tillbehör till alla möjliga maträtter
Murkeltider Nu finns det gott om murklor i skogen, om man har tur att ramla över ett bra ställe. Tyvärr har mitt knä spökat, så det har inte blivit några svampturer, men har hört att det finns bra på en del ställen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.