Stuvade grönsaker
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl strimlad vitkål
  • 14 morötter
  • 18 blomkålsbuketter
  • 12 dl fräst bladspenat
  • 13 msk smör
  • 14 msk vetemjöl
  • 14 dl mjölk, standard
  • 13 msk grädde
  • 12 krm salt
  • 10,5 krm vit- eller svartpepparKoka upp 4 dl vatten i en kastrull med 0,5 tsk salt. Skär kålen i klyftor och skär bort rotfästet. Strimla kålen. Koka kålen mjuk i ca 10 minuter. Skala och slanta morötter samt skär blomkålen i buketter. Tillsätt att koka med kålen i 5 minuter. Stuvning: fräs smöret i en såskastrull. Pudra över mjölet och rör ut det med en visp. Tillsätt lite mjölk i taget under vispning så att klumpar försvinner. Låt såsen koka på låg värme i 5 minuter. Rör då och då så att den inte bränns. Smaka av såsen med lite grädde, salt och peppar. Skölj och grovhacka färsk spenat och tillsätt dem och koka upp med grönsakerna. Fryst spenat kan du tillsätt direkt samt koka upp. Häll av grönsakerna och vänd ner i stuvningen. Stuvade grönsaker är klart att servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.