Stuvad grönkål
www.arstiderna.com
www.arstiderna.com
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 12 dl mjölk
  • 11 gren grönkål
  • 11 msk vetemjöl
  • 12 tsk socker
  • 13 tsk havssalt
  • 12 dl grädde 38 %
  • 1 citronsaftGör så här: Putsa och rensa grönkålen för grova stjälkar och koka den i 2 liter vatten 2-3 minuter. Lägg den i durkslag och skölj under rinnande kallt vatten och vrid kålen torr – det gör man i en handduk, som vrids hårt om kålen. Hacka kålen fint. Häll grädde och mjölk i en kastrull och koka upp. Lägg i grönkålen och koka 10 minuter. Blanda i socker och salt och smaka av. Koka upp och red med en smörkula (knåda ihop smör och vetemjöl). Behövs det lite extra syra smaksätter man med citronsaft.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.