Stuvad blomkål
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 gram blomkål
  • 13 msk smör
  • 14 msk vetemjöl
  • 14 dl mjölk, standard
  • 13 msk grädde
  • 12 krm salt
  • 10,5 krm vit- eller svartpepparStuvning: fräs smöret i en såskastrull. Pudra över mjölet och rör ut det med en visp. Tillsätt lite mjölk i taget under vispning så att klumpar försvinner. Låt såsen koka på låg värme i 5 minuter medan du kokar blomkålen. Rör då och då så att den inte bränns. Smaka av såsen med lite grädde, salt och peppar. Koka upp 4 dl vatten i en kastrull med 0,5 tsk salt. Skär blomkål i buketter. Dela ev. större buketter i halvor. Koka blomkålen mjuk i ca 4 minuter. Häll av och vänd ner i stuvningen. Stuvad blomkål är klart att servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.