Jag älskar räkor och jag älskar räkmackor. Men det måste vara handskalade räkor. Vi har alltid räkor med skal i frysen och lägger man ut dem på en dagstidning för att tina går det superfort (och tidningen samlar upp allt vatten som också tinar)
Knäck äggen i en bunke. Häll i pofiber och vatten samt fiberhusk, salt, brödkryddor och bakpulver och rör runt ordentligt , degen ska kännas ungefär som en mördeg, är den för torr så tillsätt lite mer vätska
Sätt ugnen på 250°. Skala räkorna och ställ dem kallt. Skär brödet lite snett på längden i 8 skivor. Pensla med olivolja och rosta skivorna i ugnen 45 min
Ingredienser Portioner. 4 1 kg färska eller tinade räkor eller handskalade räkor i lake (1 kg räkor motsvarar 600 g skalade räkor i lake) 4 skivor vitt eller mörkt bröd 2 msk smör eller margarin 1 krispsallad eller grönsallad 4 hårdkokta ägg 2 dl majonnäs (gärna hemmagjord, se nedan) 1 kruka dill 1 citron Majonnäs 2 äggula 1 tsk dijonsenap 1 1/2 dl rapsolja salt och svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Idag har jag varit ledig, har städat, pluggat och lekt med barnen. Blev inte väckt på bästa sätt imorse, Elsa sätter sig upp i våran säng och säger att hon mår illa och måste kräkas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.