Bred marängsmörkrämen runt om tårtan. Ta bort från värmen och vispa tills marängen är kall. Lägg på fondantlocket och sträck det så det blir slätt och fint runt tårtan
Servera på studentmottagning (eller mors dag eller födelsedag eller en helt vanlig dag). Letar ni efter ett recept på klassisk hemmagjord gräddtårta, bakad från grunden, utan tillsatser och andra onödiga ingredienser
Men den passar också suveränt på en buffé, vilket många ska ha nu framöver, både konfirmation och student är på gång och när det är många hungriga gäster som väntar, är just buffé bland det bästa att servera
Jag fyllde min tårta med hallon/blåbär/grädde och garnerade med kokosflarn och krossad mandel… såhär i efterhand önskar jag att det hade funnits färska jordgubbar i affären som jag kunde ha garnerat med för det hade nog verkligen lyft den här tårtan
Ett bra tips för att få en slät yta är att ta ett bakplåtspapper, ta tag i långsidans kanter och dra med lätt tryck bakplåtspappret från botten till toppen längs tårtan
Min sommartårta innehåller vit choklad, röda vinbär och flingsalt. Adventstårta. 200 g margarin eller smör. 200 g vit choklad (jag använde Guido Castagna, ljuvlig). 2. 5 tsk mellangrovt havssalt (av mellangrovt blir det en härlig kontrast till söt vit choklad). 2 dl frysta lingon blandade med 2 tsk kanel. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter. 200 g margarin eller smör. 200 g vit choklad. 2. 2 dl frysta lingon. 2 tsk kanel
Häll samtliga ingredienser i det smälta smöret och rör om till en smet. 2 msk vispgrädde. 2 msk ljus sirap. Bred ut smeten på bakplåtspapper och grädda i ugnen i 5 minuter på 200 grader. 2 msk vispgrädde. 2 msk ljus sirap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.