Fritera struvorna tills de har fått fin färg och lossnar från järnet. Gammeldags bakverk som fanns redan på 1500-talet, intaget av Tyskarna till Sverige och avnjöts med mjöd vid festliga tillfällen
Låt smöret ligga framme och bli mjukt. Rör alla ingredienserna till den mörka röran och kavla ut den mellan 2 bakplåtspapper så den blir lika stor som pappret
Äntligen närmar det sig struvtider & valborg… Jag ÄLSKAR struvor. Det här behöver du till struvorna. Fritera en eller två struvor åt gången tills de är vackert guldgula
Doppa struvorna i socker. Blanda samman alla ingredienserna och rör till en jämn smet. Häll den i en skål som har endast något större diameter än struvjärnet
Struvor (tippaleipä på finska) är ett av de bakverk som äts på Valborg. Jag använde en konservburk, som jag tagit bort lock och botten på och spritsade smeten i burken, för att få struvorna att hålla form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.