Strawberry cheesecake muffins
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 g smör, mjukt
  • 1250 g Philadelphiaost
  • 13 ¾ dl strösocker
  • 14 ägg
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 15 dl vetemjöl
  • 12 tsk bakpulver
  • 11 krm salt
  • 1150 g Philadelphiaost
  • 150 g florsocker
  • 11 ¼ dl vispgrädde
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 12 dl jordgubbssylt
  • 16 jordgubbar, delade på mitten
  • 1 florsockerSå här gör du 50 minuter Sätt ugnen på 180 grader. Sätt pappersmuffinsformar i en muffinsplåt. Har du inte någon muffinsplåt kan du använda muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga. Vispa ihop smör, Philadelphiaost och strösocker. Vispa i ett ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smeten. Fyll upp smeten i en spritspåse. Vispa ihop Philadelphiaost, florsocker, vispgrädde och vaniljsocker till fyllningen, fyll en spritspåse med smeten. Spritsa i muffinssmeten i muffinsformarna (spara hälften av smeten). Spritsa i lite fyllning i varje form (spar cirka ⅓ av fyllning till att toppa muffinsen med). Lägg en sked jordgubbssylt i varje form och spritsa på resten av muffinssmeten i formarna så att det täcker fyllningen. Grädda mitt i ugnen i cirka 18-20 minuter, tills muffinsen är gyllenbruna. Låt muffinsen vila i formarna 5-10 minuter, lyft upp dem och låt de svalna helt på ett galler. Pudra florsocker över. Spritsa på resten av fyllningen och lägg på jordgubbshalvorna. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 447

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.