Nej vad säger ni, ska vi inte ta och köra på medsenap till skinkan vi bjöd på igår. Håkan svor lite extra när han steg in i hallen i kväll, det var nämligen han som fick motvind på hemvägen, Anki fick däremot rulla hem i både medvind och nedförsbacke - somliga har det förspänt
När senapen börjar bli tjock och suga i sig ölen tillsätter du en skvätt till. Nu bör ganska mycket av senapskornen (främst de gula) ha gått sönder och delats i mindre delar, men senapen är fortfarande väldigt grov
I den här kycklinggratängen passade den också riktigt bra ihop med grovkornig skånsksenap. Doftar så gott och smakar särskilt bra ihop med tomat, ost och pasta
Låt stå i kylskåp med plastfolie över i två dygn. Rensa sillen men låt benen sitta kvar. Lägg den i ättikslagen över natten eller ca 12-15 timmar (viktigt att den dragit igenom ordentligt)
Fyll på med vatten så det nästan täcker. Krydda med salt och peppar. Skär köttet i stora tärningar. Hetta upp smör i en gjutjärnsgryta och bryn köttet runt om i omgångar
Putta med en stekspade från kant till mitt tills äggakakan har stannat och fått färg. Servera med rårörda lingon, färska lingon som blandas med socker och knaperstekt fläsk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.