2019 kommer
att teama upp med Bastard Burgers, Sveriges just nu absolut coolaste, bästa och relevantaste restaurangkedja kring ett jättesamarbete där jag ska ta fram en ny vegansk månadsburgare, varje månad under hela
StortsamarbetemedBastard Burgers. Det här blir ett snabbt inlägg den här gången, som kommer att uppdateras inom kort med en video, fler bilder och kanske lite längre utläggning om själva receptet och hur samarbetetmedBastard Burgers går (spoiler alert – jävligt bra
Det här pannkaksreceptet kommer ifrån ett av mina nya roliga samarbeten – jag ska nämligen börja skriva ett återkommande uppslag i det fantastiskt coola ochsnygga matmagasinet Vegourmet från ochmed februarinumret
Det som gör mig lite extra nöjd med att det är just Bastard som gör det här är att de till skillnad från i stort sett alla andra hamburgerkedjor förutom Max, McDonalds, Burgerking och typ Sibylla (som ju då alla är snabbmatskedjor med fokus snarare på snabb än på mat, kanske med undantag av Max…) så finns verkligen Bastard Burgers runt om i landet
StortsamarbetemedBastard Burgers. *I samarbetemedBastard Burgers*. Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av ochmed er läsare
Kikärtspaj med broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. en nypa chiliflakes. För här har vi en fantastiskt god paj, men fräscha grönsaker, ostig smak och knaprigt pajskal
Resultatet blev riktigt lyckat, och jag ska nu experimentera fram fler recept med kikärtsspad. Jag har dock aldrig testat att göra denna sorts maräng, detta för att jag inte gillar maränger - oavsett om det är med eller utan kikärtsspad
– Våfflor medveganskagen. Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)GillaGilla Laddar
När jag ändå var igång och mixade ihop en rosaskimrande och läskande glass av jordgubbar och banan, passade jag på att testa en ny idé med mango och kokosgrädde, vilket visade sig bli en krämig och lagom söt solgul historia
Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
I vanliga fall har jag ju alltid salt i min mat, men nu har jag försökt att krydda mer med färska kryddor istället Delar med mig av receptet på maten jag gjorde här nedanför Hittade ett recept på Ica som jag utgick ifrån, men sen gjorde jag lite som jag själv ville, bytte ut lite och tillsatte lite
Då baket även skulle vara veganskt, kändes det också som en god idé med en mer kakliknande tårta, än något stortoch gräddsvulstigt - visserligen går det säkert att få till den typen av bakverk medveganska ingredienser också, men jag är inte jättebevandrad på det området, och kände därmed att detta blev ett lovande val
FLERA VEGANSKA PASTARÄTTER. Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)GillaGilla Laddar
Veganska brownies med lakrits. Spritsa soyavispgrädde ovanpå och toppa med granatäpplekärnor. Veganska brownies men lakrits, soyagrädde och granatäpple (glutenfri)
I en vegansk variant på chiligryta får man till ordentligt med umami genom en kombination av tillagningsteknik, kryddning, grönsaker med naturlig sötma, bra fett och ordentlig med sälta och fräsch syra… Bland kryddorna har jag använt lite kakao (vanligt i mexikansk matlagning) och rökt paprika för extra djup
Smaka av med salt och peppar. Sista lagret med lasagneplattor. Skölj och strimla purjolöken. se hittade jag ett recept på Grön lasagne som jag modifierade lite så att det blev veganskt
Den första delen av tre lättlagade veganska studentbuffér. salt, peppar och en nypa socker. Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)GillaGilla Laddar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.