Pressa vitlöken i en skål och rör ihop med olja, äppelcidervinäger, salt, peppar och persillade. Detta gör att vitlöken värms och den allra stickigaste smaken försvinner och blir lite rundare
Så här gör du Skala räkornaoch ställ dem åt sidan. Hacka och fräs lök ochvitlök långsamt i smör. Tillsätt paprika- och ananasbitarna ochchilihacket, och smaka av med citronsaft, salt, svartpeppar och eventuellt lite socker, beroende på hur söt ananasen är
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan medvitlökochchilioch sedan kyla den
Jag tillagar sällan räkor för jag tycker inte det blir bra. Servera med bröd och/eller sallad. För en gång skulle blev de perfekt tillagade, varken sega, hårda eller torra (jo jag har lyckats med det mesta i räkväg)
Långskurna skivor av kycklingfiléer med citronsåscréme serverat med pommes frites och toppat medräkor snabbkokta i vin, chiliochvitlök garnerat med citrontimjan
Jag brukar putta över räkorna så att de ligger i ena änden av stekpannan och den ”räkfria” delen av stekpannan låter jag stanna kvar på plattan så att såsen får koka ihop utan att räkorna blir sega
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.