Stora piroger med rökt sidfläsk, köttfärs och kantareller
Matmania
Matmania
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 g jäst.
  • 1 tsk honung.
  • 1 knapp tsk salt.
  • 3 dl mjölk.
  • 1 ägg 25 gram smör.
  • Cirka 8-9 dl vetemjöl.
  • 1 ägg till pensling och sesamfrön till toppen.
  • 1 tjock skiva rökt sidfläsk i små bitar.
  • 1 hackad gul lök.
  • 400 gram köttfärs.
  • 200 gram förvällda kantareller (det är bara för att vi har frysen full, champinjoner går utmärkt och är inte lika mycket slöseri. Kantareller är lyx).
  • 400 gram krossade tomater ( i dag orkar jag inte göra egen så jag använder färdig på tetra pak).
  • 1 jättedryg msk tomatpuré.
  • 2 vitlöksklyftor Peppar (vit eller svart eller båda).
  • Salt, gärna sellerisalt.
  • 1 msk paprikapulver.
  • 2 tsk torkad timjan.
  • En knippa hackad persilja.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.