Klicka upp stora klickar på plåt med bakplåtspapper, grädda i 45 minuter i 150 grader 4 äggvitor. Rör ihop socker och äggvita i en bunke med en handvisp, ställ bunken i vattenbad över en kastrull
Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
Ikväll bakade jag frallor med manitoba cream-mjölet. Ni vet mjölet med extra jäskraft. Och naturligtvis så passar den jäskraften extra bra till vanliga, enkla, ljusa frallor
Klicka ut stora skedar av marängmassan på plåtar klädda med bakplåtspapper. Rör runt ett varv med en slickepott, men inte mer, för då blir marängerna mer bruna än chokladstrimmiga
Vänd sedan ner florsockret och spritsa ut femkronors storamaränger på en plåt med bakplåtspapper. Härligt spröda och goda maränger perfekt till barnkalaset eller till godaste marängsvissen
Till 20-25 stora kakor behövs. Degen skall bli till ca 20 stora härliga kakor. Några minuter längre om de är megastora och givetvis kortare tid, typ 7-8 minuter, om du gör mindre cookies. Låt kakorna kallna helt innan du packar dem i burkar eller påsar 20-25 stora kakor
Eftersom man såklart vill bjuda på tårta så gjorde jag det enkelt & bakade två stora Pavlova tårta. I torsdags hade vi stort trädgårdskalas eftersom Fredrik fyllt 40
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.