Stora köttbullar i kantarellsås
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 10.5 dl havregryn
  • 11 dl vatten
  • 12 msk Brynt Schalottenlökfond
  • 11 st gul lök
  • 11 st ägg
  • 10.5 dl persilja
  • 12 st vitlöksklyftor
  • 11 tsk salt
  • 12 krm svartpeppar
  • 1200 g kantareller
  • 12 msk smör
  • 11 msk vetemjöl
  • 12 dl grädde
  • 12 dl mjölk
  • 11 krm svartpeppar
  • 12 msk kantarellfond
  • 1500 g blandfärs 0.5 dl havregryn 1 dl vatten 2 msk Brynt Schalottenlökfond Bong Touch of Taste 1 st gul lök hackad 1 st ägg 0.5 dl persilja hackad 2 st vitlöksklyftor hackade 1 tsk salt 2 krm svartpeppar nymalen Sås 200 g kantareller 2 msk smör 1 msk vetemjöl 2 dl grädde 2 dl mjölk 1 krm svartpeppar nymalen 2 msk kantarellfond Bong Touch of Taste Tips: smaka av med 1 msk svartvinbärsgeléBlötlägg och låt havregrynen svälla i vattnet ca 15 min.
  • 1 Blanda sedan köttfärs med övriga ingredienser.
  • 1 Blanda inte färsen för länge så den blir för trådig.
  • 1 Forma stora köttbullar och lägg dem på oljade tallrikar.
  • 1 Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i omgångar.
  • 1 Stek klart i ugnen på 150 grader i ca 10 min så att de blir genomstekta.
  • 1 Stek kantarellerna i torr pannan och tillsätt smör när svampen har släppt vätskan.
  • 1 När det fått fin färg pudra över lite vetemjöl och slå på kantarellfond och grädde.
  • 1 Låt koka upp och sjud såsen i ca 5 min.
  • 1 Smaka av med svartpeppar och eventuellt en msk svartvinbärsgelé.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.