Formasombaguetter och rulla i rismjöl så degen inte fastnar. Receptet kommer från Hemmets Journal och jag har tagit mig friheten att vidarepublicera det här utmärkta receptet
Receptet är inspirerat från en ny bok jag köpte på bokrean Nytt bröd - baka gott utan gluten. Det blir att packa med sig matsäck och idag gjorde jag baguettersomkommer passa utmärkt
Smältsmöret och blanda i vattnet. (recept från dagensmuffins). 75 g smör. 3 dl glutenfri mjölmix. 3 msk kakao. 24 st dumlekolor. Fyll storaformar till 2/3. Grädda strax under mitten i 10 minuter 180°C. Peta och tryck försiktigt i 2 Dumlekolor i varje muffin och grädda i ytterligare ca 13 minuter. Stoppa en Dumlekola längst upp på varje muffinsom garnering och in i ugnen igen, ganska högt upp och låt smälta i ca 3-4minuter. -Mama Skogly ♥ 8 st. 75 g smör. 3 dl glutenfri mjölmix. 3 msk kakao. 24 st dumlekolor
Här är ett recept på glutenfriabaguettersom jag gjorde på bovetemjöl och durramjöl. Men jag har lärt mig en del knep och tips från Ulrika Davidsson ur hennes utmärkta kokbok medglutenfria recept
Minmamma hade en matbjudning i helgen och jag lovade att baka lite glutenfritt bröd. Men, jag tyckte att brödet blev riktigt gott och det krävde heller inte någon större arbetsinsats
Dessa muffins blir luftiga och goda och jag skulle kunna tänka mig att det även går att experimenteramed annan typ av smaksättning, t ex klippta soltorkade tomater och hackade oliver (hoppa i så fall över agave sirapen), vilket skulle kunna bli fina och luftiga buffé-bröd på ett väldigt enkelt sätt
Visst funkar det att rulla handdukar o lägga mellanbaguetterna, men det är ju lite meckigt, dessutomglömde jag att ta bort en handduk sist jag bakade så den blev ganska mörk i färgen
en bovete och rårismjöl-fralla, fantastiska baguetter och en saftig surdegslimpa. Särskilt på baguetten som blev saftig och lufrtig på samma gång – så jag bestämdemig för att inkludera det receptet i mine-bok Baka naturligt glutenfritt och lyckas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.