Men man kan också baka ut den som en rund eller fyrkantig tårta om man vill ”trixa” till det lite. Istället för enbart grädde som fyllningen i en budapestrulle har, har jag fyllt denna tårta med vaniljkräm blandat med grädde, vilket inte gör den alltför mastig och dessutom passar det väldigt bra till marängen och hallonen
Vispa samman ägg och socker till bottnen och rör därefter ner mandelmjölet blandat med bakpulvret. Vispa grädden tillsammans med vaniljsocker och lemon curd
Vispa gulorna, ägget och sockret till en pösig massa. Tillsätt fettet. Vispa vitorna till ett fast skum och tillsätt socker och vaniljsocker under fortsatt vispning
Tillsätt smöret och häll den varma blandningen över chokladen. Rör till en jämn tryffel. 1Blanda alla ingredienser till botten. 1Häll smeten i formen, jämna till ytan och sätt in formen i mitten av ugnen i 15–20 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.