Häller du i allt på en gång är risken stor att det bildas klumpar. Vill du ha annan smak på kakan kan du i stället för pressad apelsin öka på mängden grädde - eller ta bara mjölk - och sedan smaksättamed exempelvis mint, kakao, bittermandelarom, citron, pepparkakskryddor, kardemumma eller något annat
Vi stekte till några stora räkor och kryddade med vitlök, chili och lime. Smakaavmed salt. 400 g stora räkor (vannameiräkor). 400 g stora räkor (vannameiräkor)
Kakan håller sig mjuk även efter bakning och har bara ett tunt knaprigt skal av den flagade mandeln. Sommaren börjar gå mot sitt slut men ännu håller vi fast i den lite längre med riktiga eftermiddagsfika kakor som passar allra bäst tillsammans med en skål jordgubbar
Rulla ut degen i två lika stora längder och lägg på en plåt förklädd med ett bakplåtspapper eller en bakmatta, dessa bakmattor använder jag själv när jag bakar och är kanon att använda om och om igen
Tryck ut med händerna i botten av en springform eller liknande. Vispa ihop Philadelphiaost, mascarpone, sötningsmedel (valfritt), ägg, saft o rivet skal från apelsin och saffranet till en jämn smet
Men att sitta och plugga hela tiden är alldeles för tråkigt och då är det mycket roligare att få ta en paus och kika in här och dela med mig av recept till er
Bred glasyren på kakan och strö på skal från apelsinen och syltade apelsinskal. Låt kakan kallna. Blanda ut saffranet i lite socker, ev tillsätt lite alkohol för att förstärka saffranssmaken
Får du inte tag på ekologisk apelsin kan du ersätta skalraspet med lite mald ekologisk pomerans. Jag har exprimenterat lite med det som ska mumsas på till firarbubblet, och här är nu resultatet
Lägg den i en lätt oljad stor gryta som har lock. Det finns massor av olika recept på den, och sedan jag för första gången gjorde pulled pork förra hösten har det blivit några gånger till - med lite olika kryddningar
I stort sett bara att röra ihop. Hemmagjord senap medsmakavapelsin. Så nöjd med griljeringen i år. Låt stå i kylen åtminstone ett dygn så smakerna blommar ut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.