Ingredienser Portioner. 4 400 g köttfärs 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 1/2 msk potatismjöl 1 dl mjölk 1 burk krossade tomater (à 400 g) 1 dl mellangrädde 1 tsk soja smör till stekning Till servering basilika eller persilja hackad rödlök oliver pasta, couscous eller potatis Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Färsbiffar på enklast möjliga vis, bara att platta ut hela paketet i stekpannan och steka som en enda stor biff och sedan dela i bitar innan gratineringen
Nog för att mina barn föredrar den hederliga köttfärsbiffenmed potatis och brunsås. men ibland tycker jag det är kul att göra en annan variant, då brukar jag göra denna, med b la krossad
Om du använder stora potatisar kan en hel baconskiva gå åt till varje potatis. I helgen lagade jag fläskfilé som i grädde gratineradesmed stekt lök och rosmarin
Idag vill jag tipsa er om en barnvänlig gratäng som passar lika bra en vardag som helg och framför allt så uppskattas den lika mycket av både stora som små i detta huset
En maträtt med en smakrik tomatsås, saftiga stora köttbullar och härligt smält buffelmozarella. Blanda alla ingredienser och rulla till stora köttbullar, stek i en stekpanna med olivolja och smör
Koka upp saltat vatten i en stor gryta till kålen. Ta upp dem med hålslev. Servera dem med kålen. Forma 4 stora biffar. Koka upp creme fraiche med 2 krm salt och lite peppar
Inspirerad av Malin's Diner som i sin tur blev inspirerad av Bara en kaka till så svängde jag ihop en tomatsås som jag knäckte ägg i och sedan gratinerademed ost
Krydda den med salt och peppar. Blanda med matlagningsgrädde. Tips Om du inte vill ha bitar i såsen kan du mixa sönder den soltorkade tomaten med en stavmixer
Börja och avsluta medtomatsås. Fräs lökhalvorna tillsammans med vitlöksklyftorna i oljan. Varva tomatsås, gnocchi, mozzarella och parmesan i en ugnsform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.