Marcus Samuelsson är adopterad från Etiopien, uppvuxen i Göteborg men lever idag i New York där han driver den skandinaviska krogen Aquavit, afrikanska restaurangen Merkato 55 och den japanska restaurangen Riingo
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Signature Sour – fredagsdrinken bygger jag på Prima Edition Aquavit. 50 ml Prima Edition Aquavit 40 ml limejuice 25 ml sockerlag (3 delar muscavadosocker, 7 delar strösocker, 10 delar vatten) 1 msk Frothee 1/2 näve koriander 1 cm röd chili (utan kärnor) Gör så här. 50 ml Prima Edition Aquavit 40 ml limejuice 25 ml sockerlag (3 delar muscavadosocker, 7 delar strösocker, 10 delar vatten) 1 msk Frothee 1/2 näve koriander 1 cm röd chili (utan kärnor) Gör så här
14 st allt som allt samt förstärkt med aquavit (dvs en hemgjord vermouth)). 20 ml Linie aquavit. World Class är världens största bartendertävling och efter förra veckans avgörande i den nordiska finalen var jag grymt nyfiken på vad bartendrarna övertygade juryn med
Årets Kock 2012, Klas Lindberg, bjuder på sill med stor smak från fänkål, silverlök och Linie Aquavit. ½ dl ättika, 12 %1 dl strösocker1½ dl vatten2 msk fänkålsfrön10 st svartpepparkorn1 st silverlök50 g fänkål4 st sillfiléer, urvattnade5 cl Linie Aquavit Gör så här
Tanken med smaksättningen är att få fram fänkålssmaken och jag tyckte det fungerade bra med Bitter men fungerar säkert lika bra med Aquavit eller någon annan sprit med lakrits/anis smak
Norrlands aquavit. Salma är lax som har fileats, renskurits och paketerats direkt efter fångsten. Den finns bara i en del butiker och man kan istället använda den tjockare, renskurna delen av vanlig lax
Kriterierna för skapandet av de tävlandes maträtt är att det ska vara en fisk- och skaldjursrätt baserad på nordiska råvaror samt att den fungerar väl med Linie Aquavit
SaltYard Group, som står bakom favoriter som Ember Yard och Opera Tavern slog för ett tag sedan upp portarna till en venetiansk restaurang i St James’s, precis bredvid Aquavit (som nu alltså har en Londonfilial)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.