-) Ligger och kollar på avsnittav min favvoserie just nu, Vampire Diaries på Netflix. Jag använde mig av min egenodlade rödlök som i år blev rätt så liten, alldeles lagom för grytor med andra ord
Recept på "Kryddig köttfärs i pitabröd med zucchiniziki" från Lina. Vi har lagade några recept under veckan och detta nedan är väldigt gott och kryddigt, mums
På tal om grekisk mat så tänkte jag påminna er om ett himla gott recept så här nu när hösten har kommit för att stanna nämligen en grekisk gryta som heter Stifado
Salta, peppra och smaka av med cayennepeppar. Pensla med äggulan och strö över havssalt efter smak. Koka linserna tills de har mjuknat, i cirka 10-15 minuter. Blanda ner kycklingen och löken i linssoppan och låt koka ytterligare 10-15 minuter. 2 tsk havssalt. Smördegsstänger150 g färsk smördeg 150 g färskost med vitlökssmak 1 äggula 2 tsk havssalt
Häll i grädde och smaka av salt och peppar. 6-8 potatisar. 2 morötter 6-8 potatisar smör, till stekning 0,5 g saffran 200 ml fiskfond 200 ml hummerfond 5 dl vitt vin 5 dl vispgrädde 2 teskedar salt 2 teskedar peppar 250 g räkor, handskalade i lake 250 g kräftstjärtar 500 g blåmusslor 250 g lax 1 purjolök, den vita delen, hackad
Strö över garam masala, pressa över lime och smaka av med ev mer salt. Tillsätt sedan blomkål och 1 dl vatten och låt alltsammans koka till det blir mjukt, ca 7-8 minuter
Korv nummer två, den som Daniel Räms hade i sitt tävlingsbidrag var mer åt det traditionella merguez-hållet i smaksättning, med vitlök, paprikapulver, kummin och citron
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.