4 ca 7 färska kycklinglår 2 dl sweet chilisås 1/2 dl kinesisk soja 2 msk flytande honung 1 vitlöksklyfta (skalad och finhackad) 1 tsk dijonsenap 1 tumme färsk ingefära (skalad och riven) pressad juice från 1 lime salt och peppar Till servering nykokt ris sallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Med några timmars ledighet mitt på dagen idag lyckades jag ta mig iväg på lunchträning, de extra timmarna sömn imorse gjorde mycket för den trötta själ jag nu för tiden vandrar runt som
Riv vitlök och ingefära i en skål. Krossa citrongräset genom att banka gräsen med skaftet på en kniv (då får man fram de aromatiska oljorna som finns i kryddan)
Det ursprungliga receptet kommer ifrån boken 'Två systrars söta' av Monika och Lisa Eisenman. Idag är det kanelbullens dag och det måste vi naturligtvis fira med de absolut godaste kanelbullar som finns (enligt mig) nämligen 'sticky cinnamon buns'
Kakan skall serveras ljummen och såsen varm. Värm ugnen till 180 grader. Kärna ur dadlarna, hacka dem och lägg över dem i en kastrull Häll över vatten och bikarbonat och koka upp
Den här gången körde vi revbenen först i tryckkokare, lät dem svalna, täckte dem med torr rub, grillade dem på kolgrillen och till sist fick de ett tjockt lager sticky glace innan de gratinerades i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.