Först ut i äppelbaket för denna gång är en lättgjord smulpaj smaksatt med kanel. Hösten är äpplenas årstid, och jag har insett att jag knappt bakat något alls medäpple under denna säsong
Hacka eller mixa mandel tillsammans med hasselnötterna till ett lite grovare mjöl, blanda sedan smöret, "mjölet" (nötterna och profibert), kanelen och sötningen till en sorts smuldeg
Servera pajen med vaniljsås eller glass. Skala och kärna ur äpplena. Fördela över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen i ca 20-25 min. 1 msk Mat & Bak Smör. 125 g Mat & Bak Smör
Låt sen sen serveras med vaniljvispa eller gräddglass. Skölj och skala äpplena. Smula ner smulpaj smeten bland äppelbitarna och "blåbären" Och in i mitten av ugnen i 40 minuter. 3-4 stycken äpplen
Bullarna ska stå med snittytan åt sidorna om du ska göra gifflar. Pensla med uppvispat ägg. 15 och hunnit med massor på morgonen. Ställ dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 30 minuter
Blanda med mascarpone. Kärna ur äpplena och skär dem till cirka 1,5 centimeter tjocka skivor (ta mittenpartiet på äpplena för jämna bitar). Hetta upp smör i en stekpanna och stek äppelskivorna tillsammans med kanel och råsocker i 5-8 minuter beroende på hur mjuka du vill ha dem. 2 röda äpplen 25g smör 1,5 msk råsocker 1 msk kanel 250g mascarpone 1 st vaniljstång
Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster) Inkokta äpplenmed Vanilj, Kanel, Kardemumma & Stjärnanis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.