Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, lägg det i botten av glasburken. Tillsätt strösocker försiktigt så att lagren inte sjunker in i varandra (för en segare kaka använd farin eller muscovadosocker)
* Varva ost, citronskal och kryddor i en fin glasburk. * Häll på olivolja så att det täcker osten. * Låt stå i 14 dagar, då kommer kryddningen fram bäst
Konstigt nog har mina kläder krympt någon storlek den här hösten/vintern. Krymptrenden började när cykelsäsongen tog slut och om sanningen ska fram är det nog jag som blivit storleken större efter att ha ätit massor med god mat och tränat alldeles för lite
Det här mina vänner. Det är husmanskost at it’s best. Och, precis som min pappa en gång i tiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara
Skumma väl, och häll upp på rengjorda, varma glasburkar. Jag har ibland köpt torkade aroniabär att blanda i mysli eller bröd, eller pulver för att göra smoothien extra nyttig, men jag hade aldrig stött på dem "live" förrän jag hälsade på vännerna Stina och Åke i Luleå i höstas
Den här satsen räckte till 2 st 1-literns glasburkar. Nu har jag verkligen överflöd av squash och då passar det ju väldigt bra att göra den här goda inläggningen
Varva skivad gurka med chili, pepparkorn, dillkronor och peppparrot i rena glasburkar. Snart är sommaren här med goda små västeråsgurkor, som bara väntar på att få läggas in
Gurkan kan du även göra i stor sats och förvara i glasburkar, den håller i flera veckor i kylen. Persiljejärpar, en riktig gammal husmansklassiker i det svenska köket
Varmfyll i en steriliserad glasburk, (kokt i varmvatten), häll på ytterliga 2msk olivolja och förslut med locket, vänd upp och ner för en konserverande effekt
Det är kul att göra egna sill-inläggningar, snabbt och gott. I år till midsommarbordet gjorde jag två olika sorters inläggningar,Vitlökssill, som jag gjort tidigare och ny för i år var den goda Skärgårdsillen
Låt svalna något och häll därefter upp i väl rengjorda glasburkar. Gröna, goda krusbär"Blott Sverige svenska krusbär har" skrev Carl Jonas Love Almqvist på 1800-talet som var krusbärets storhetstid i Sverige
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.