Ingredienser Portioner: 6 Portergryta ca 1200 g benfri högrev i bit 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 4 morötter 1 msk smör 50 cl porter 1/2 dl kinesisk soja 1/2 tsk salt 4 dl vatten 2 lagerblad 2 msk konc. svartvinbärssaft 1 1/2 msk majsstärkelse 2 dl vispgrädde salt och peppar Topping 140 g skivat bacon 1 liten purjolök 1 kruka persilja Till servering pressad potatis Lägg till i inköpslistan
Häll därefter av i durkslag och "smörj" med lite olja. Under tiden tortellini kokar, stek/fräs upp baconbitaroch tillsätt purjolök mot slutet så allt blir mjukt
Det här receptet fick jag av kollegan Irene som hade med en matlåda som doftade himmelskt. Som alltid så faller jag pladask för snabblagade pastasåser - det är verkligen den perfekta vardags- och matlådematen
Blanda i och toppa med grön sparris, olika sorters svamp, bacon, purjolök eller andra grönsaker. Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risotto med purjo ochbacon
Servera med nykokt pasta och en sallad. Ev färskost med vitlök (eller annan smak om man föredrar det). Klipp baconet i bitar och stek i stekpanna på rätt hög temp
Häll av och lägg ner i ugnsfast form tillsammans med den gröna blasten från en stor purjolök. Då var det daga igen för vardag, skola och jobb ochdärmed lite nyttiga matlådor till höstens alla jobbluncher
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.