Servera tillsammans med exempelvis kokt ris eller pressad potatisoch dina favoritgrönsaker. Dagar som dessa så är det perfekt med mat som sköter sig självt, som detta receptet på kotletter i ugn
Skär snitt i fettkanten på kotletternaoch torka av dem med hushållspapper. Ansa och skär svampen i mindre bitar och fräs i en kastrull med matfett tills svampen får fin färg och matfettet är genomskinligt
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
smör att steka i 800-1,000 g fläskkotlettermed eller utan ben eller ca 800-1,000 g karrékotlettermed eller utan ben salt grovmalen svartpeppar 1 st stor purjolök ca 350-400 g färska champinjoner 3 dl crème fraiche 3 msk kalvfond. 1800-1,000 g fläskkotlettermed eller utan ben eller ca 800-1,000 g karrékotlettermed eller utan ben salt grovmalen svartpeppar
Servera den nystekta fisken med svamp och stuvad potatis, hacka ev lite persilja över stuvningen. Smaka av med senap efter egen smak, peppra och salta eventuellt – tänk på att senapen saltar
Förutom fisk ochpotatis tänkte jag ha en vitvinssås så förutom att starta potatiskoket så började jag även med såsen som jag ville skulle stå ett tag och “mogna” medan jag tillredde det andra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.