1 l
vatten+1 dl salt omrörs tills saltet löst sig. Lägg i fisken 15 min Ta upp den och torka torr. Ställ in den i kylen tills det är dags att laga till den. Vid tillagning: Hetta upp smör o rapsolja och stek fisken med skinnsidan nedåt ca 3 min Vänd och stek andra sidan 1-2 min Lägg över fisken på en ugnsplåt med skinnsidan uppåt och ugnsstek i ca 7 min i 120 grader (ej varmluft). Innertemperatur
52-55
grader
1,5 dl
återstår, ca
20 min
Se upp när du slår på vinet så att det inte sprättar på dig
Börja med att skala och koka potatisen. Inte klokt vad det är billigt med torsk här. Har bara hittat färska rödbetor på marknaden och det är mycket godare att koka rödbetorna själv
Sillahallens torskryggmed bacon och gräslök. Jag ska nog villigt erkänna att jag inte är den bästa på att exprimentera med smaker och fisk i mitt eget kök
På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Lägg i de tinade torskryggsfiléernaoch klipp över persilja. Ringla smör i en ugnsfast form, lägg i potatisarna och knacka sönder dem med något trubbigt
Servera torskryggenmed t ex kokt potatis och kokta morötter. För ett tag sedan hittade jag ett paket torskrygg i frysen, så det fick bli söndagsmiddag den veckan
Torskryggmed prästostpuré, stekta kantareller och pepparrotscrèmeHärlig torskrygg som avnjutes medsmörstekta kantareller och krämig potatispuré smaksatt med prästost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.