Stekt torsk med ljummen primörsallad
Milda.se
Milda.se

Stekt torsk med ljummen primörsallad

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 skivor torskrygg med skinn,ca 175 g/st
  • 3 msk Milda Kocken val
  • salt och peppar
  • 400 g potatis
  • kokt halverad
  • 150 g räkor
  • skalade
  • 150 g gröna bönor
  • förvällda
  • 50 g bladspenat
  • 1 st citron
  • filéad
  • 50 g Milda Mat & Bak
  • brynt
  • dill
  • pepparrot

Beskrivning

    Primörsallad: Blanda samman potatishalvor, räkor, gröna bönor, bladspenat och citronfiléer. Krydda med salt och peppar.

    Torka av torsken, krydda med salt och peppar. Värm Milda Kockens val i en stekpanna riktigt varm. Lägg i fisken med skinnsidan nedåt och sänk temperaturen, stek ca 2 minuter, vänd sedan och stek andra sidan gyllene ca 2 minuter (använd gärna stektermometer). Torsken är klar vid innertemperatur ca 48°C.

    Lägg Milda Kockens val i en kastrull och hetta upp tills den får en nötbrun gyllene färg.

    Servera torsken med primörsallad, riven pepparror och brynt Milda Mat & Bak.

    Steka fisk: Skölj och torka av fisken innan stekning. Krydda med salt och peppar. Värm Milda Kockens val riktigt varm och lägg i fisken, sänk värmen när råvaran läggs i pannan så att ytan på fisken får en vacker, gyllenbrun färg.

    Kärntemperatur för olika fiskarter, filé: Lax:ca 48°C Vitfiskar t ex torsk, kolja, sej: ca 52°C Hälleflundra: 48-50°C Plattfisk:50-52°C Marulk:47-58°C Havskatt:ca 52°C Hajfiskar:ca 52°C Tonfisk: 31°C (Lägg till ca 4°C för hel fisk)

    Tillagningstid stekt fisk: Fiskfilé ca 2-3 minuter per sida, tills de är gyllenbruna. Hel plattfisk: ca 4-5 minuter per sida. Rund fisk, t ex makrill: ca 5-7 minuter per sida.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.