Ingredienser Portioner. 4 600 g strömmingsfiléer 2 dl grovt rågmjöl (eller ströbröd) 1 1/2 tsk salt 1 krm nymalen vitpeppar 50 g smör Citruspuré ca 1 kg potatis (mjölig sort, gärna mandelpotatis) 1 1/2 dl grädde 2 dl mjölk 1 dl färskpressad citronjuice salt och peppar Purjofräs 1 purjolök 1 tsk socker smör till stekning 1 krm salt 1 krm vitpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Servera med hemlagat potatismos, gröna ärtor, skirat smör och ev. Potatismos är gott till strömmingen. Börja med att koka potatis om du vill ha det till
Servera medpotatismos och lingonsylt. Det är ju faktiskt jättegott och också väldigt billigt och dessutom så är det ju roligare att variera sig lite med fisksorterna
Lite dill- och senapsfyllning, vända dem i rågmjöl och till sist stekta i rikligt med smör. Ni vet, strömmingarna med de killande benen, är numera utan killande
Börja med att koka ett gott potatismos. potatismos, pepparotscremen och hemkokt lingonsylt. Servera de nystekta strömmingsflundrorna med ett gott vispat
Börja med purén. Lägg rotsellerin i en kastrull tillsammans med mjölken och grädden. Smaka av med salt. Blanda gurka och tomat med citronjuice och dill
Stek i smör och olja och servera medpotatismos. Mixa med en stav till en fin kräm. Kryddig smak med maltiga toner av mörkt bröd och en lätt örtig ton med en fin liten beska
Men igår var det ju fredag iallafall, och stekt sill medpotatismos är riktigt gott. Det är ju inte speciellt nyttigt med massa smör, och när jag gör potatismos så ska det vara mycket smör
Servera flundrorna medpotatismos, citronklyftor, brynt eller skirat smör och pressgurka. Lägg hälften av strömmingarna på en skärbräda, med skinnsidan ner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.