lingonsylt. Rör ihop köttfärsen tillsammans med ägg, ströbröd, senap och kryddor. Smaka av med kryddor. Skiva upp löken till ringar och stek dem sedan gyllenbruna i smör
Servera med potatismos ochlingonsylt. Det är ju faktiskt jättegott och också väldigt billigt och dessutom så är det ju roligare att variera sig lite med fisksorterna
Servera medstektlök, lingonsyltoch gräddsås. Råstekt mandelpotatis till och gräddsås som fått koka nästan en timme, den ska ni prova för den borde nästan ätas med sked
Fyll den t ex med soltorkade tomater ochvitlök. Servera strömmingarnamed potatismos och smält smör. Lägg ihop strömmingsfiléerna två och två, vänd dem i brödblandningen
Servera till de nystekta spättorna med potatismos, citron, sallad, tomat och dill. Blanda minifraiche med majonnäs, bostongurka, kapris, persilja ochgräslök
Servera direkt med potatismos, citronklyftor och resterande dill- och ansjovissmör. Spritsa rikligt med smör på köttsidan på hälften av strömmingsfiléerna (det går också bra att breda smöret)
4 600 g strömmingsfiléer 2 dl grovt rågmjöl (eller ströbröd) 1 1/2 tsk salt 1 krm nymalen vitpeppar 50 g smör Citruspuré ca 1 kg potatis (mjölig sort, gärna mandelpotatis) 1 1/2 dl grädde 2 dl mjölk 1 dl färskpressad citronjuice salt och peppar Purjofräs 1 purjolök 1 tsk socker smör till stekning 1 krm salt 1 krm vitpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.