flingsalt & svartpeppar. Spättan vändes i mjöl och stektes i rikligt med smör, äkta svenskt smör. Och har man en god sås, så är det gott med lite kokt potatis också
Framåt småtimmarna blev jag hungrig och var jättesugen på Risotto med nån fisk i så jag plockade fram det jag hade i frysen och snodde ihop en god lunch som vi avnjöt i solen
Medstekt Karl Johansvamp, färsk parmesan, vitt vin, vitlök, grönsaksfond och hemligheten att röra ofta och med mycket kärlek ( och en tjockbottnad kastrull) kan den inte bli annat än gudomligt god
Här har jag stekt skivad fläskfilé, svamp och squash i förväg, soltorkade tomater i olja och paprika fick åka ner i grächen (grädde + crème fraiche förstår väl vem som helst) efter att de bearbetats till mindre bitar
I söndags var det dags för matlådefix igen och den här gången blev det enkrämig kycklinggratäng. Snabbt, enkelt och gott - som vanligt när jag lagar mat alltså
Jag har ganska många rätter nu med tomater, basilika och mozzarella i mitt blogg-arkiv, men det är ju såå gott och det går alltid att variera lite till
Gratängen går utmärkt att förbereda och sedan förvara i kylen eller frysen (om du fryser den blir det bäst att vänta med att gratinera den tills den ska serveras)
Isvatten, isvatten och hinkvis medisvatten. Att medelhavsländerna har sin siesta har nog Sveriges befolkning fått förklaring på så det räcker och blir över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.