4 ca 800 g små potatisar 2 gula lökar 2 msk smör salt och peppar 100 g haricots verts (gröna bönor) 6 salladslökar 2 msk olivolja 1/2 dl grovhackad dill 8 urvattnade salta sillfiléer 1 1/2 dl grovt rågmjöl 2 msk smör 2 dl gräddfil Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
4 500 g urvattnad sill 7 dl vetemjöl 3 ägg ströbröd 3 små gula lökar 3 dl vispgrädde 2 msk smör till stekning salt vitpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Stek den gyllenbrun och lägg den varm i lagen, varvad med den skivade löken. Salta lätt på insidan av sillen, vänd sedan skinnsidan på sillen i en blandning av lika delar vetemjöl och ströbröd
Servera medstektlök, lingonsylt och gräddsås. Råstekt mandelpotatis till och gräddsås som fått koka nästan en timme, den ska ni prova för den borde nästan ätas med sked
Jag har haft flera recept inne på ugnsstektSillmedLöksås , här en annan variant medPurjolökssås. Skiva vitlöken tunt och låt fräsa med utan att få färg
Skölj sillen i kallt vatten och låt den rinna av. Här har vårbruket börjat, tomten är nu körd med mossrivaren då större delen av grästomten är blandat med mossa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.