4 st
röding- eller öringfiléer, à 150 g, med skinnet kvar
1
flingsalt
1 nymald
vitpeppar
1
smör
1800 g
mandelpotatis
12 dl
crème fraiche
11 dl
vispgrädde
12 tsk
dijonsenap
1100 g
löjrom
11 dl
gräslök, hackad
11 dl
dill, hackadSå här gör du Potatisen: Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt den ånga av och dela i mindre bitar. Koka upp crème fraiche, grädde och senap. Vänd ner löjrom, örter och potatis vid servering. Smaka av med salt och peppar. Fisken: Krydda fisken med salt och peppar. Låt smöret bli ljusbrunt i en panna. Lägg i fisken med skinnsidan ner och sänk värmen. Stek på svag värme cirka 8 minuter. Vänd och stek klart, 1-2 minuter. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 1448
Rulla ihop (längs med långsidan), plasta in och förvara i kylskåp. En stund innan servering, skär i ca 2 cm skivor med en vass kniv och lägg upp på serveringsfat
Garnera med dill och servera grytan med en limeklyfta. 1 kg räkor med skal. Pressa ca 1-2 msk lime över såsen, smaka av med salt och peppar. 1 kg räkor med skal
skölj fänkål och purjolöken och skiva ned, lägg allt i en smord ungsform,krydda med salt och peppar. Lägg på fisken ovanpå potatisen tillsammans med ägghacket,pepparrot och citronskal
Jättegott både till stekt spätta och tillsammans medstekt lök på ett smörrebröd med rostbiff. Rör ihop såsen och smaksätt försiktigt med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.