Det blev en hastig middag igår så jag tärnade ner lite överbliven potatis i en panna ochstekte köttbullar och prinskorv i en annan och avslutade med ett gäng stektaägg när allt var klart
Potatisen är klar när den är mörkt gyllenbrun och krispig samt ger med sig när du trycker på den. Skär en djup skåra i varje potatisochlägg i fyllningen
Ägg hade jag köpt själv så det var lugnt. stektpotatis, frukostkorv ochstektaägg. Kryddar med extra mycket salt med tanke på att det handlar om mesig färskpotatisoch gärna andra kryddor som mycket svartpeppar och ja, lite chili explosion
Honungsstektfärskpotatismed vitlök. Kanske har du – precis som jag – överbliven potatis i kylen. Det blev en liten påskpaus här på bloggen men nu är jag här med full styrka igen
För potatisen ska behålla skalet ochdärmed alla nyttigheter. Det handlar om kokt potatis som trycks till på en plåt med olivolja (man kraschar dem med handen eller en potatisstöt)
Jag stekte kotletter och till dem hade vi kokt potatis, brysselkål, gelé och en champinjonsås. Jag häller i lite vatten i pannan som jag använde när jag stekte kotletterna för att ta vara på stekskyn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.