Stektsill och potatismos. Varva den stekta fisken, gärna varm med löken och klippt persilja/dill. Jag köper gärna lite mer sill åt gången och passar på att lägga in i ättika oxså
Det blev hemma pannerad torsk med kall sås och potatis. Måste förklara denna bild. fick hjärnsläpp och glömde fota när jag hade lagt upp fint på tallriken
Jag har haft flera recept inne på ugnsstektSill med Löksås , här en annan variant med Purjolökssås. Alosa Caspia som är en släkting till vår Ishavssill, men som lever i Medelhavet och Kaspiska havet
Skölj sillen i kallt vatten och låt den rinna av. 600 g sillfilé, urvattnad1dl grovt rågmjölsmör 1 stor gul lök1 msk mjöl3 dl grädde1 dl mjölkPersiljaGör så här. Vänd sillfiléerna i rågmjölet och stek dem på medelvärme 3-4 minuter per sida. Lämna en kommentar 600 g sillfilé
Skölj av och panera sillfiléerna i ströbrödet och ställ åt sidan. 4 salta, urvattnade sillfiléer (finns att köpa urvattnade och klara). Lägg i sillfiléerna och stek cirka 2 minuter på varje sida på medelvärme. 4 salta, urvattnade sillfiléer (finns att köpa urvattnade och klara)
Foto. Martina Ca 563 kcal/port Mos. ca 351 kcal/port Fisk. ca 212 kcal/port 1 kg skalad potatis 140 g bacon 1 röd lök 2,5 dl mellanmjölk 30 g finhackad persilja salt och vitpeppar 500 g Torskfilé 1/2 dl vetemjöl 1 ägg 1 dl ströbröd salt och peppar 3 msk smör Gör så här
Vänd sillbitarna först i mjöl, sen i ägg och till sist ströbröd. Stek sillen hastigt i brynt smör på båda sidor så att den blir lite frasig och får färg
4 Sill 500 g urvattnad steksill ca 2 dl vetemjöl 2 ägg ca 3 dl ströbröd 3 msk smör Lökgrädde 3 gula lökar 1 msk smör 3 dl vispgrädde salt och vitpeppar Till servering kokt skalpotatis 1/2 kruka dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Tvätta potatisen och koka den. Blanda ströbrödet med ganska mycket salt, ca 1 tsk. Försök ta bort så mycket ben du kan ur filéerna och dela dem i 2-3 bitar
En riktig gammal husmanskostklassiker är panerad och smörstekt strömming. En annan dag friterade jag den panerade fisken i rejält med brynt smör och kokosolja och serverade med ett blomkålsmos med riven getost och smör, ett riktigt gott lågkolhydratalternativ till potatismos
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.