Och igår vart det pizzabak med pulled beef rester på, mums. Lördagens middag var fin som sjutton, grillad oxfilé, hemmagjorda pommes, egengjord bea & rödvinssås, ugnsrostade tomater & picklad rödlök
Ska ni fira nyåret fullt ut med pompa och ståt eller blir det lite lugnare toner kanske. Oxfilé är nog klassiskernas klassiker när det kommer till Nyårsaftons-middagen, eller vad säger ni
Oxfilén. Krydda filéerna med salt och peppar runt om. Pommes Anna. Skölj potatisen och låt rinna av väll på ett hushållspapper, Pensla en gjutjärnspanna med smör runt om, lägg potatisen i cirklar lite om låt, pensla med smöret, strö lite salt och peppar mellan varje lager
Använd stektermometer. Stick ett brynstål i mitten av oxfilén så att du får en tunnel igenom filén. Servera medpommes Anna och fänkål och oliver i rödvinssås
Slå av vattnet och mosa potatisen med en potatismosare. Smaka av med salt och peppar. Koka upp en kastrull med saltat vatten och lägg ner sparrisen i 2 minuter. Öka ugnstemperaturen till 275°C med grilleffekt i vanlig ugn och 250°C i varmluft. 600g nötkött, ex oxfilé, rostas eller ryggbiff
Till dessa godbitar skar jag oxfilé i skivor som jag stekte i smör och rörde ihop en madeirasås. *När köttsaften tränger upp ordentligt är är köttet rött/rosa och när köttsaften har fått en lätt rosa färg så är den lätt genomstekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.