Igår var Jonny ute och fiskade och fick ett gäng medmakrillar som vi såklart genast stekte upp. Receptet på dillsåsen och makrillen har jag bloggat om tidigare och finns här
Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpanna. Häll i grädden i stekpannan, rör i dillen och senapen smaka av med citronsaft, salt och nymalen vitpeppar
Lägg i makrillen i såsen, koka upp och servera med potatissalladen samt rårörda lingon. Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpanna
Lägg i makrillen i såsen, koka upp och servera med potatissalladen samt rårörda lingon. Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpannan
Lägg i makrillen i såsen, koka upp och servera med potatissalladen samt rårörda lingon. Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpannan
Jag kryddade filéerna med kryddblandningen "Fiskelycka" och flingsalt och stekte dom i smör. Vi fick några makrillar sist vi var ute och fiskade och dom tillagade vi idag
Det var egentligen flera månader sedan jag kom att tänka på inkokt makrill. Jag tror inte jag far med osanning om jag säger att jag inte ätit det på säkert femton år
Servera med spenatstuvning och en citronklyfta. Fräs löken mjuk i smör tillsammans med spenaten. Blanda ner stuvningen och smaka av med salt, peppar och riven muskotnöt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.