Igår var Jonny ute och fiskade och fick ett gäng med makrillar som vi såklart genast stekte upp. Receptet på dillsåsen och makrillen har jag bloggat om tidigare och finns här
Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpanna. Häll i grädden i stekpannan, rör idillen och senapen smaka av med citronsaft, salt och nymalen vitpeppar
Jag kryddade filéerna med kryddblandningen "Fiskelycka" och flingsalt och stekte dom i smör. Vifick några makrillarsistvi var ute och fiskade och dom tillagadeviidag
Det var egentligen flera månader sedan jag kom att tänka på inkoktmakrill. Hemma åt vidillsås och kokt potatistill, men jag har läst migtill att många serverar skarpsås som tillbehör
Man kan ha olikatillbehör såsom citronsmör eller dillsås, våran absoluta favorit är gräddstuvad bladspenat, kokt potatis och en grönsallad, färska citronklyftor att pressa över makrillen är riktigt gott till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.