Gör så här 1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och håll potatisen varm i kastrullen till servering.
2. Skala
och finhacka lök. Lägg finhackad lök, senap, saften från 0,5 citron och vinägern i en kastrull och låt bli varmt på spisen på medelhög värme. Tillsätt det rumstempererade smöret i små klickar under ständig vispning tills såsen blir simmig tjock och len. Ha kastrullen på svag värme medan ni vispar i smöret. Smaksätt med salt och peppar. Håll varm.
3. Skala
och skiva vitlök. Stek laxfilèn på skinnsidan i en het stekpanna med olivolja och en matsked smör och skivad vitlök .Salta och peppra. Vänd laxen efter ca 3-4 minuter och stek fisken färdigt några minuter på andra sidan . Ös fisken med stekoljan under tiden så laxen tar åt sig smakerna
4. Pressa
potatisen i en skål , lägg upp den stekta laxen och ringla såsen runt anrättningen, garnera med plockade dillkvistar.
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Skär bort skinnet från laxen om den har det. Skrapa sedan ner allt i skålen med soltorkade tomater. Smält en stor klick smör i pannan och ha ner laxfiléerna
Jag har dill hemma och stuvning är så enkelt. Jag stektelax i smör och pepprade med citronpeppar. Igår kväll ställde jag mig och stektelax och kokte lite potatis
4 900 g potatis 1 citron 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 tsk maizena majsstärkelse 150 g haricots verts ca 550 g laxfilé 1 tsk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.