Stekt lax med enkel smörsås
www.citygross.se
www.citygross.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Gör så här 1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och håll potatisen varm i kastrullen till servering.
  • 2. Skala och finhacka lök. Lägg finhackad lök, senap, saften från 0,5 citron och vinägern i en kastrull och låt bli varmt på spisen på medelhög värme. Tillsätt det rumstempererade smöret i små klickar under ständig vispning tills såsen blir simmig tjock och len. Ha kastrullen på svag värme medan ni vispar i smöret. Smaksätt med salt och peppar. Håll varm.
  • 3. Skala och skiva vitlök. Stek laxfilèn på skinnsidan i en het stekpanna med olivolja och en matsked smör och skivad vitlök .Salta och peppra. Vänd laxen efter ca 3-4 minuter och stek fisken färdigt några minuter på andra sidan . Ös fisken med stekoljan under tiden så laxen tar åt sig smakerna
  • 4. Pressa potatisen i en skål , lägg upp den stekta laxen och ringla såsen runt anrättningen, garnera med plockade dillkvistar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.