Lägg på ett ägg på varje sparristallrik, garnera med hyvlad parmesanost, tomatkött och olivolja. Skär av nedre delen på sparrisen och koka den i saltat vatten till det finns en liten kärna kvar
Idag hade jag exemplevis ingen aning om vad jag skulle laga till lunch, men så kom jag till ett marknadsstånd där den tunnaste, finaste, grönastesparris jag någonsin sett stod uppradad
Skala sparrisen och skär av det som är träigt längst ner. Blanda en gremolata med rivet citronskal, finhackad vitlök, olivolja och persilja, smaka av med citronjuice, salt och svartpeppar
Rör i ost, sparris och skaldjur när riset är al dente. Smaka av med salt & peppar. Tillsätt riset och låt det fräsa med under omrörning tills det är blankt
Sparrismed bacon, parmesan och nötter är magiskt. Stek sparrisen några min i smör. Salta nötter, jag tog paranötter idag, men det går bra med vilka som helst eller rostade pumpa/solrosfrön
Klickade i två teskedar när jag stekte vitkål igår kväll och det smakade mumma. Ersatte de rostade mandelspånen, jag har aldrig tyckt om mandel särskilt mycket, med rostade pinjenötter och la till lite riven parmesan på toppen och av det blev det ett gott och enkelt tillbehör som passar till vilken maträtt som helst ju
Bryt bort den grova, träiga nedersta delen av sparrisen och skölj sparrisen. Extra gott blir det om man toppar med en eller två hoprullade skivor lufttorkad skinka på varje tallrik och dekorerar slutligen med några blad ruccola
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.