Stek fläsket knaprigt och servera till. Fräs margarin och mjöl i en kastrull och späd med mjölk. Småkoka i 5 minuter och smaka av med salt, peppar och persilja. 400 g stekfläsk. 500 g frysta blomkålsbuketter 2 msk margarin 3 msk vetemjöl 3 dl mjölk 3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsk salt och peppar
Avnjut medknaperstektfläsk och en kall öl om du är sån. stektfläsk. I med gräddmjölken, vispa, vispa. 1 st blomkålshuvud i mindre bitar 3 st morötter i mindre slantar 2 st nävar gröna bönor i bitar 6 dl gräddmjölk (hälften hälften) 3 msk smör 3 msk vetemjöl salt socker svartpeppar Lite malen muskot stektfläsk
Jag serverade vitkålen till stekt, färskt Sidfläsk. Jag varierar ibland smaksättningen på vanlig stuvadvitkålmed senap, pepparrot, örter, purjolök eller curry
Stekt makrill medstuvad spenat Du behöver. Finns inte mycket annat som går upp mot nyfångad makrill, som bara får en lätt panering med ströbröd och salt och stekt i mycket smör, namnamnam
Jag gjorde en vanlig vit sås på smör och mjöl, som en béchamelsås, som jag hade både mjölk och matlagningsgrädde i tillsammans med salt och peppar ovanpå min stektavitkål
Knaperstek fläsket. Späd med mjölk och grädde under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Smaksätt eventuellt löksåsen med lite av det smälta fettet från stekningen
Vi åt stuvningen medstekt bacon & kokta morötter. Gillar mat med anor och stuvadvitkål äter man inte så ofta nuförtiden, minns inte ens om jag ätit det som barn faktist
4 400 g vitkål 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar Till servering 1 dl hackad persilja eller blandat kryddgrönt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
God festmåltid medfläskfilégryta och stekt kryddat vitkål. Jag glömde ju ge er receptet på den goda vitkålen som vi åt i lördags till den mumsiga fläskfilégrytan
Är man inget fan av falukorv så byt till annan korv, stektfläsk eller tex stekt aubergin för vegoalternativ – för man kanske vill ha nåt till den grymt goda stuvade blomkålen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.