Bror med damsällskap var här och hälsade på och efter några timmar på stan i en radikal jakt på skor blev det en härlig sommarmiddag på stekt Gösfilé med kokt färskpotatisoch en tvärslagen Hollandaisesås
Servera till stekt torsk och kokt potatis. Egentligen ska det vara kokt torsk till äggsåsen men vi föredrar att steka den så man får en god stekyta på fisken och sen ordentligt med vitpeppar så det smakar något
Vi smörstekte filéerna med bara lite salt, peppar, dill och citron. Då har vi redan midsommar här imorgon och då blir det klassisk mat hos oss, färskpotatismed sill och på kvällen lite grillning
Lägg upp de smörslungade betorna och dekorera med hackad persilja. Hacka örterna, kör dem tillsammans med salt, vatten och olja till en grön röra, sila eventuellt det hela, sätt åt sidan
1Citronyoghurt2 dl grekisk yoghurt 1 citron, skal från 1 och saft från 0,5 citron 1 klyfta vitlök. 1Till servering600 g färskpotatis 1 citron, i klyftor dillvippa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.