Lägg på plåten tillsammans medauberginen och ringla olja och salt över. Igår hade jag äntligen tid till att laga till den här aubergineanrättningen, och den blev så mycket bättre än jag föreställt mig i mitt huvud
Det är märkligt hur auberginen som till en början är torr och gummiaktig efter några minuter i pannan plöstligt ändrar konsistens och blir krämig och helt härlig
Annars är det gott att ha medaubergine tillsammans med exempelvis lök, morot, palsternacka och paprika på en plåt att ugnsrosta med olivolja och flingsalt
2 mellanstora aubergine. Skiva auberginerna i cirka 0,5 cm tjocka skivor. 2 mellanstora aubergine. Räcker som tillbehör till 5-6 st, men som mer eller mindre ensamrätt räcker det nog lagom till 2 pers
De blir jättesaftiga och passar att servera på skivor av stektaubergine. Håll biffarna varma medan du steker/grillar aubergineskivorna på hög värme i olivolja tills de får färg
Skölj och skär auberginen i små klyftor. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs löken tillsammans med paprikapulver och oregano utan att den tar färg
Eggplant / Aubergine. / Skiva auberginen tunt. / Lägg lite salt och chili flakes på aubergine skivorna. / Koka upp vatten till couscousen med 2 pressade vitlöksklyftor, citronsaft, buljongtärning och olivolja
Skölj och skär auberginen i små klyftor. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs löken tillsammans med paprikapulver och oregano utan att den tar färg
Medan tomatsåsen kokar, hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna några i taget. För att auberginen ska få färg behöver pannan vara riktigt het och ha en hel del olja i sig
Stekt Kycklingfilé. Fullt pådrag med brandbilar och poliser, stökade till middagsplanerna igår. Det fick bli kycklingfiléer som fick steka långsamt i olja och grillkrydda, med en coleslaw, som blev middag
Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft. Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad
Hur man gör en god gräddsås eller lyckas med pepparkakshuset… Jag blir lätt förblindad många gånger då jag läser kommentarer och verkligen ser vad det är ni uppskattar här på kryddburken
Några små trekanter stekt tortilla med någon god ost mellan är ett perfekt tilltugg till en sommardrink före en grillmiddag, eller så lägger tar man någon skiva med skinka tillsammans med ost och tunt skivade tomater, salami, ost och ruccola, eller kanske en het tacosås tillsammans med ost som jag gjorde på några ikväll och äter som förrätt, mellanmål eller kvällsmat helt enkelt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.