Man kan liksom inte bestrida det faktum att smör gifter sig nått så fantastiskt bra med fisk. Samma sak med dagens fördrink… men den kommer bloggas om såklart i samband med duellen
Stektabborremed betor, bryntsmörhollandaiseoch pepparrotEn rätt med klassiska smaker till fisk. Servera den nystektaabborrenmed nykokt färskpotatis, betorna och hollandaisesåsen
Tillsätt den till det smälta smöretoch låt stå och puttra på medelvärme tills smöretoch pepparroten fått en fin ljusbrun färg, rör då och då och passa noga så att det inte bränns
Lägg upp den krämiga spetskålen på tallrikar och toppa med den stekta torskfilén. Lägg över fisken på ett fat och täck med folie för att hålla fisken varm
Smaka av med salt och peppar. Lägg upp fisken på tallrikar tillsammans med bönorna. Hetta upp smöret i en liten kastrull tills det doftar nötigt och är lite brynt
Dela lite försiktigt och checka så det precis har blivit färdigstekt, och inte en minut längre. Finns sedan smöroch gul lök så är det bara lite salt och dill som pricken över i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.