Med enkla medel blir det en mycket god och lite ”lyxig” känsla en vanlig lördagseftermiddag. Salta och vitpeppra laxbitarna på båda sidor och låt dra en stund
Koka upp vattnet med buljongtärning och rör om så det löser sig. Det verkar vara med koriander ungefär som med havtorn - antingen älskar eller avskyr man dem
Servera direkt medstekt eller kokt nypotatis, den kalla såsen och den fräscha salladen. kokt eller stekt nypotatis med skal på ( i mitt fall hade jag gamla nypotatis i kylen som jag bara stekte till hastigt i olivolja och salt)
Jag serverade även medugnsstekta tomater och förvällda sugarsnaps, recept HÄR. Vispa sedan ihop dem med elvisp tillsammans med en stor klick smör, lite grädde, salt och peppar
Servera till stekt, grillad eller ugnsbakad lax samt potatis och grönsaker. Blanda med yoghurt, limesaft, salt, vitpeppar och kanske lite socker beroende på hur söta morötterna är (har du ingen lime så fungerar citron också bra)
Servera riset tillsammans med den kalla såsen ochstekt korv med hög kötthalt. Finhacka löken, vitklöken och chilin och fräs det sedan tillsammans med det okokta riset i en kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.