4 filéer
steksill eller urvattnad saltsill. 300-400 gram sill utan lag. Förslag 2 pkt med Abbas steksill i lag på 385 gram styck (varav 185 gram sill).
1 dl
rågmjöl eller ströbröd
5 msk
smör
100 gram
rödlök eller gul lök, 1 - 2 lökar
2 dl
grädde
1 dl
vatten
1 msk
hackad dill
1 msk
hackad gräslök
2 klyftor
citron
Tillbehör: 400 gram potatis, ca 6 potatisar av fast sort eller 8 färskpotatis.
Servera medKlyftpotatis och en klick Creme fraich. Lägg karrén i en eldfastform. Kanon med denna är att du kan göra både klyftpotatisarna och Karrén samtidigt
Det har inteblivit mycket gjort idag, jag har mest bara tagit det lugnti värmen. Vispa ner mjölet (det ska intebligrynigt) och tillsätt lagom mängd med mjölk
Stek irikligtmed smör så att den blirfrasig på båda sidor. Dela print Created with Sketch. Servera sillenmedpotatismos, lite brynt smör, rårörda lingon, dill och en klyfta citron
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.