Låt koka upp och smaka av med gelé, eventuellt lite salt och peppar. Vill du ha tjockare sås, red av med lite redningsmjöl Servera med gelé, sockerärtor och pressad potatis
(Håll koll på oljan medan du värmer den, den ska bli riktigt varm) Häll försiktig oljan över riset och lägg lock på kastrullen och ställ den på låg värme
En "stegförsteg"-beskrivninghur jag fyller en tårta kan du hitta här. Två vanliga frågor är hur tidigt man kan förbereda dekorationerna och om man kan göra tårtan dagen innan för att inte behöva göra allt samma dag som kalaset
Och så till ämnet till överskriften denna dag… Detta är ett av våra mest sökta recept på bloggen och jag har inte varit helt nöjd över receptet och manualen så att säga så nu gjorde jag slag i saken och gjorde ett stegförsteg-recept
Lucia har i och för sig alltid varit något av en favorithögtid för min del och i år skall jag jag se till att sjunga för glatta livet i det årliga luciatåget på IKEA här i Köln, tillsammansmed ett gäng andra svenskar
Jag brukar antingen klä formarna med bakplåtspapper (speciellt bra för plåtformar eller väldigt slitna teflonformar) eller smöra dem och sedan mjöla dem med grovt rågmjöl
Detta skulle man kunna göra varje gång men förutom att det går åt en massa Torky att suga upp vattnet med så innebär avkokning att man har avfettat pannan rejält och bör göra en mindre inbränning igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.