nötkött putsat (innanlår, ryggbiff eller annan mör detalj)
1
jordärtskockor
1
schalottenlökar
1 litet
huvud savoykål
1
smör
1
dragon
1 svartpeppar,
hela korn
1 vitpeppar,
hela korn
1
rosépeppar
1
grönpeppar
1 finhackad
röd chili eller chiliflakes
1 citron,
zest och saft
1 salt1.
Stycka köttet i 8 st mindre medaljonger, ca 60–70 g/styck. Låt ligga i rumstemperatur.2. Tvätta och dela jordärtskockorna på längden. Skala och dela schalottenlöken i större bitar. Rosta i ugn på 200 grader med olja och salt.3. Plocka bladen av kålen och skär bort den grövre nerven. Ånga kålen i en kastrull med bara lite vatten i botten, ca 1–2 minuter. Avsluta med salt, peppar och en klick smör.3. Tryck ut köttmedaljongerna lite lätt med handen och stek sedan köttet i glödhet panna, max 1 minut på varje sida. De får gärna ha en liten röd kärna kvar så att köttet inte tappar all juice.4. Låt köttet vila i ca 5 minuter. Servera det sedan med de rostade grönsakerna och den ångade kålen.5. Avsluta med att riva det frusna smöret direkt över den varma rätten så att det smälter ner och blandas.Kryddsmör1. Rosta pepparn i torr panna på svag värme, låt svalna.2. Krossa pepparkornen grovt och bland ihop med smöret, dragon, chili, saft och zest från citron. Smaka av med salt.3. Forma smöret till en rulle och stoppa in i frysen.TipsTänk på att kryddsmöret ska ha mycket smak och vara ganska salt, eftersom vi inte ska inte använda så mycket på varje tallrik.
Steakminute. Hetta upp en grill eller stekpanna, gärna gjutjärn, salta och peppra entrecoten och stek köttet i oljan i 1-3 minuter på varje sida. Steakminute1 kg entrecote, putsad och hängmörad salt och peppar 2 msk olja, till stekning
Micra på högsta effekt i 6 minuter, rör om efter varje 1 ½ minut. Usch, det bara regnar idag. Men då kanske man myser hemma framför en film och vill ha något enkelt men ack så gott godis
Lägg den torkade svampen i blöt undertiden, i cirka 45 minuter. 45 minuter Kvarta champinjonerna, tärna bacon och stek tillammans med den blötlagda och urkramade svampen
Lägg i potatisen, låt fritera i ca 2-4 minuter. Fritera sedan ytterligare en gång ca 3-4 minuter eller tills dom fått en gyllene brun färg. Salta och peppra entrecoten på båda sidor, stek på hög värme ca 2 minuter per sida, ställ köttet till sidan och låt vila till servering. Tillsätt vin låt reducera ca 2-3 minuter. Häll i grädde och kalvfond samt sojan låt koka ihop 2-3 minuter. Lägg tomaterna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen på 180 grader i ca 20-30 minuter
T-bone steak. Grilla köttet med salt och peppar på låg värme (ca 125 g) till ca 50 grader och låt de sedan vila 8-10 minuter i aluminiumfolie eller smörpapper, tänk på att inner temperaturen stiger när de vilar
En kaka på 3 minuter. 3 minute lemon blueberry cake1 kaka, 8 bitar. Laga på högsta effekt i 2,5-5 minuter, beroende på din mikrovågsugn. Gör du kakan i ugnen, baka på 175 C i ca 15-20 minuter. 77 kcal8,4 g protein7,4 g kolhydrater1,7 g fett 3 minute lemon. 15-20 minuter Vaniljsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.