Steak minute
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • nötkött putsat (innanlår, ryggbiff eller annan mör detalj)
  • 1 jordärtskockor
  • 1 schalottenlökar
  • 1 litet huvud savoykål
  • 1 smör
  • 1 dragon
  • 1 svartpeppar, hela korn
  • 1 vitpeppar, hela korn
  • 1 rosépeppar
  • 1 grönpeppar
  • 1 finhackad röd chili eller chiliflakes
  • 1 citron, zest och saft
  • 1 salt1. Stycka köttet i 8 st mindre medaljonger, ca 60–70 g/styck. Låt ligga i rumstemperatur.2. Tvätta och dela jordärtskockorna på längden. Skala och dela schalottenlöken i större bitar. Rosta i ugn på 200 grader med olja och salt.3. Plocka bladen av kålen och skär bort den grövre nerven. Ånga kålen i en kastrull med bara lite vatten i botten, ca 1–2 minuter. Avsluta med salt, peppar och en klick smör.3. Tryck ut köttmedaljongerna lite lätt med handen och stek sedan köttet i glödhet panna, max 1 minut på varje sida. De får gärna ha en liten röd kärna kvar så att köttet inte tappar all juice.4. Låt köttet vila i ca 5 minuter. Servera det sedan med de rostade grönsakerna och den ångade kålen.5. Avsluta med att riva det frusna smöret direkt över den varma rätten så att det smälter ner och blandas.Kryddsmör1. Rosta pepparn i torr panna på svag värme, låt svalna.2. Krossa pepparkornen grovt och bland ihop med smöret, dragon, chili, saft och zest från citron. Smaka av med salt.3. Forma smöret till en rulle och stoppa in i frysen.TipsTänk på att kryddsmöret ska ha mycket smak och vara ganska salt, eftersom vi inte ska inte använda så mycket på varje tallrik.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.