Steak and Ale Pie
Bara mat...och lite till
Bara mat...och lite till
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg högrev
  • 2 morötter
  • 1 gullök
  • 250 gr champinjoner
  • 30 gr torkad karl-johansvamp
  • 50 cl ale (Kinggoblin)
  • 50 cl vatten
  • 1 kruka timjan
  • 3 st lagerblad
  • 1 pkt bacon
  • 5 msk mjöl
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Smördeg
  • deg
  • 1 ägg
  • 45 minuter Kvarta champinjonerna, tärna bacon och stek tillammans med den blötlagda och urkramade svampen. Smaka av med salt och peppar. När grytan stått i ugnen i 1,5 timme, häll ned svamp-och-bacon fräset i grytan och rör om. När grytan är färdig, smaka av och red eventuellt av med lite mera mjöl om grytan är för tunn. Ta upp timjan och lagerblad, låt grytan svalna en aning innan du gör klart pajen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.